Parcourskaarten van de JMS Techniek Teamcompetities Triathlon Klazienaveen.

Aan de parcourskaarten voor de 2024 editie wordt nog gewerkt.

Parcoursen - Algemene informatie

In onderstaande tabbladen in het kort de omschrijvingen van de verschillende onderdelen inclusief afbeeldingen. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van deze kaart te downloaden. Via onderstaande link kan een PDF van het totale parcours inclusief parc fermé worden gedownload.

Download hier de PDF met alle parcourskaarten

Aanrijroute en parkeren

Zie onderstaande kaart voor het parkeren en de looproute naar de inschrijving. Volg voor het parkeren altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. De teamtenten kunnen worden gelost (en geladen) aan de Bellstraat nabij de wisselzone. Volg hiervoor de rode route op onderstaande kaart. Na het lossen kunnen de auto’s worden geparkeerd op de aangegeven locaties. Let op! In verband met het fietsparcours wordt door de auto’s gegebruik gemaakt van het fietspad langs de Bellstraat.

Aanrijroute en parkeren

Routering / check-in Wisselzone Eredivisie sprint

Na de start wordt 750 meter gezwommen in één lijn richting wisselzone. Het fietsparcours is 5 km. lang en wordt 4 keer afgelegd. Dit is deels een heen- en terug parcours. Let op dat de middellijn niet wordt overschreden om diskwalificatie te voorkomen. Het loopparcours is 2,5 km. en is ook deels een heen- en terug parcours. Deze wordt tweek keer afgelegd. Het keerpunt is nabij de wisselzone.
Triathlon Klazienaveen Routering wisselzone

Routering / check-in Wisselzone Relay

De deelnemers aan de estafette zwemmen 300 meter. De eerste deelnemer zwemt in één lijn van het startpunt naar de wisselzone. De nummers 2, 3 en 4 van de teams zwemmen een heen en terug parcours. Het fietsparcours is 5 km. en is deels een heen- en terug parcours. Let op dat de middellijn niet wordt overschreden om diskwalificatie te voorkomen. Het loopparcours is 2,5 km. en is ook deels een heen- en terug parcours. Na het lopen gaan de deelnemers 1, 2 en 3 door de wisselzone (naast de finish) langs de fietsenstalling van de serie en vervolgens richting kanaal waar in de Relay-zone de volgende deelnemer wordt aangetikt. Deelnemer 4 gaat als laatste het finishgebied in (links naast de wisselzone).
Triathlon Klazienaveen Routering Wisselzone

Zwemparcours

Het zwemmen vindt plaats in het Koning Willem-Alexanderkanaal ten noorden van Klazienaveen. Bij de start wordt een trap gemaakt, waardoor atleten veilig het water in kunnen. De starters van de relay zwemmen 300 meter in een rechte lijn richting de sluis. De 2e ,3e en 4e persoon van de teamrelay zwemmen 150 meter vanaf de sluis naar het keerpunt om de boei en weer terug. Blijf hierbij links van het midden van het kanaal. De starters op de sprint afstand zwemmen 750 in één lijn naar de finish.

Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Fietsparcours

Het fietsparcours van de JMS Techniek Teamcompetities Triathlon Klazienaveen is 5 km lang. Het parcours bevindt zich in zijn geheel op het industrieterrein Pollux en Bedrijventerrein A37, waardoor het gehele parcours kan worden afgesloten van verkeer. De teamrelay fietst één ronde en de sprint vier ronden.

Let op! Het betreft een heen-en-terug parcours. Het oversteken van de middellijn levert een DSQ op!

Teamtriathlon Klazienaveen fietsen

Loopparcours

Het loopparcours van de eredivisie is 2,5 km lang welke 2x wordt afgelegd. De 2e, 3e en 4e divisie Relay lopen een parcours van 2 km. Het betreft deels een heen-en-weer parcours welke volledig verhard is.

Teamcompetities Klazienaveen Loopparcours

Teamcompetities Klazienaveen Loopparcours

Finishgebied

De finish van de Triathlon Klazienaveen bevindt zich nabij de sluis naast de wisselzone. Na het finishen over de rode loper worden de deelnemers opgevangen in een speciale finish-area die alleen toegankelijk is voor atleten en organisatie.