Parcourskaarten van de JMS Techniek Teamcompetities Triathlon Klazienaveen.

Parcoursen - Algemene informatie

In onderstaande tabbladen in het kort de omschrijvingen van de verschillende onderdelen inclusief afbeeldingen. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van deze kaart te downloaden. Via onderstaande link kan een PDF van het totale parcours inclusief parc fermé worden gedownload.

Download hier de PDF met alle parcourskaarten

Aanrijroute en parkeren

Zie onderstaande kaart voor het parkeren en de looproute naar de inschrijving. Volg voor het parkeren altijd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. De teamtenten kunnen worden gelost (en geladen) aan de Bellstraat nabij de wisselzone. Volg hiervoor de rode route op onderstaande kaart. Na het lossen kunnen de auto’s worden geparkeerd op de aangegeven locaties. Let op! In verband met het fietsparcours wordt door de auto’s gebruik gemaakt van het fietspad langs de Bellstraat.

Aanrijroute en parkeren

Routering / check-in Wisselzone
Eredivisie: Na de start wordt 1500 meter gezwommen, heen en weer vanaf de start bij de wisselzone.in één lijn richting wisselzone. Het fietsparcours is 5 km. lang en wordt 12 keer afgelegd. Dit is deels een heen- en terug parcours. Let op dat de middellijn niet wordt overschreden om diskwalificatie te voorkomen. Het loopparcours is 2,5 km. en is ook deels een heen- en terug parcours. Deze wordt 4 keer afgelegd. Het keerpunt is nabij de wisselzone.

Eerste divisie: Na de start wordt 750 meter gezwommen in één lijn richting wisselzone. Het fietsparcours is 5 km. lang en wordt 4 keer afgelegd. Dit is deels een heen- en terug parcours. Let op dat de middellijn niet wordt overschreden om diskwalificatie te voorkomen. Het loopparcours is 2,5 km. en is ook deels een heen- en terug parcours. Deze wordt 2 keer afgelegd. Het keerpunt is nabij de wisselzone.
Triathlon Klazienaveen Routering wisselzone

Zwemparcours
Het zwemmen vindt plaats in het Koning Willem-Alexanderkanaal ten noorden van Klazienaveen. Bij de start wordt een trap gemaakt, waardoor atleten veilig het water in kunnen. De starters op de sprint afstand (eerste divisie) zwemmen vanaf de bootinlaat 750 meter in één lijn naar de finish. De starters op de standaard afstand (eredivisie) zwemmen vanaf de wisselzone 1500 meter op een heen en terug parcours.

Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Fietsparcours

Het fietsparcours van de JMS Techniek Teamcompetities Triathlon Klazienaveen is 5 km lang. Het parcours bevindt zich in zijn geheel op het industrieterrein Pollux en Bedrijventerrein A37, waardoor het gehele parcours kan worden afgesloten van verkeer. De standaard afstand (ere divisie)  fietst 8 ronden en de sprint afstand (eerste divisie) 4 ronden.

Let op! Het betreft een heen-en-terug parcours. Het oversteken van de middellijn levert een DSQ op!

Teamtriathlon Klazienaveen fietsen

Loopparcours
Het loopparcours is 2,5 km lang. De standaard afstand (ere divisie) loopt 4 ronden en de sprint afstand (eerste divisie) 2 ronden. Het betreft deels een heen-en-weer parcours welke volledig verhard is.

Teamcompetities Klazienaveen Loopparcours

Finishgebied

De finish van de Triathlon Klazienaveen bevindt zich nabij de sluis naast de wisselzone. Na het finishen over de rode loper worden de deelnemers opgevangen in een speciale finish-area die alleen toegankelijk is voor atleten en organisatie.